-

כיסוי עוגה בבצק סוכר

מצרכים

בצק סוכר RFM
300-600 גרם בהתאם לגודל העוגה
צבעי מאכל
מערוך
מחליק
שפכטל מפלסטיק
עוגה

 

בצעו את הכמות הרצויה של בצק סוכר (לפי גודל העוגה). את יתרת בצק הסוכר סגרו בשקית ניילון בצורה הרמטית.

1. אבקו קלות את משטח העבודה באבקת סוכר.
2. לושו את בצק הסוכר היטב. בשלב זה ניתן לצבוע את בצק הסוכר בצבע הרצוי.
3. רדדו את בצק הסוכר לעובי של 0.5 ס"מ על משטח מאובק קלות באבקת סוכר, למנוע הדבקות הבצק למשטח. רצוי לא לעבוד על משטח שיש אשר מקרר את בצק הסוכר.
4. סובבו את בצק הסוכר תוך כדי פעולת הרידוד בעזרת מגבת, כדי למנוע הדבקות למשטח.
זכרו לא להפוך את הבצק המרודד לצידו השני.
5. כסו את העוגה בשכבה דקה של קרם חמאה או אלכוהול.
6. עוגות רכות כגון עוגות ספוג צריכות להתקרר לפני שמכסים אותן בבצק סוכר.
7. הרימו את בצק הסוכר המרודד על גבי מערוך ופרסו אותו על העוגה.
8. כדי להחליק את בצק הסוכר בצידי העוגה העזרו בשתי הידיים. עם יד אחת הרימו את קצוות בצק הסוכר ועם היד השניה החליקו כלפי מטה.
9. עם המחליק, החליקו את הקצוות.
10. חתכו את עודפי בצק הסוכר. בעודפים אלה ניתן להשתמש שוב. אחסני אותם בשקית סגורה היטב. כל צבע בנפרד.

 

טיפים לעבודה נכונה

• משטח שיש או מערוך משיש הם קרים ויגרמו לבצק להתקשות.
• סירופ תירס אינו מומלץ כיוון שגורם לבצק להתיבש.
• ניתן להשתמש בבצק סוכר גם לצורך כיסוי המשטח שעליו נמצאת העוגה (השתמשו ב- Piping Gel להדביקו למשטח).
• בצק סוכר מושך שיער, סיבי כותנה וסיבים אחרים. הבטיחו עבודתכם בסביבה נקיה.
• אם ידיכם קרות הכניסו אותן למים חמים למספר דקות כדי שיתחממו.
• ניתן לרכך את בצק הסוכר ע"י חימום במקרוגל בעוצמה גבוהה למשך 30 שניות (שימו לב שבצק הסוכר לא ישרף)
• השתמשו בצבעי מאכל ג'ל, הם עדיפים על צבעי המאכל הנוזליים.